Αντιμετώπιση του άγχους μετά τη μαστογραφία

Αντιμετώπιση του άγχους μετά τη μαστογραφία

Γενικά για τα θετικά αποτελέσματα της μαστογραφίας

Μετά τη μαστογραφία σας, περιμένετε να ακούσετε τα αποτελέσματα από το γιατρό σας. Η λήψη ενός αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου, που σημαίνει ότι η εξέταση σας ήταν φυσιολογική, επιτρέπει τη ζωή να συνεχιστεί όπως και πριν. Η επίτευξη θετικού αποτελέσματος ελέγχου όμως, σημαίνει περαιτέρω εξετάσεις και περισσότερη αναμονή.

Οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού θεωρούνται χαμηλές. Η Αμερικανική Εταιρεία αναφέρει ότι οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες αριθμούσαν πάνω από 2,8 εκατομμύρια. Αυτή η στατιστική περιλαμβάνει τα άτομα που βρίσκονται υπό θεραπεία και εκείνα που είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αναμονή

Ορισμένες γυναίκες μπορούν να ζητήσουν από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Ορισμένες γυναίκες μπορούν επίσης να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τις συνήθεις ρουτίνες τους για να βοηθήσουν να μειωθούν τα συναισθήματα νευρικότητας και άγχους στην καθημερινότητα τους.

Επίσης, να θυμάστε ότι μια μαστογραφία, όπως ένα τεστ Παπανικολάου, αποτελούν συνηθισμένες εξετάσεις στην προληπτική υγεία.

Γενικός Χειρούργος Πρωκτολόγος Εντερολόγος Αθήνα

Τι έρχεται μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα;

Στην περίπτωση ενός μη φυσιολογικού ή θετικού αποτελέσματος, το πιο συνηθισμένο επόμενο βήμα είναι η βιοψία του μαστού.

Υπάρχουν επί του παρόντος οι τρεις τύποι βιοψιών που εκτελούνται. οι 2 περιλαμβάνουν εισαγωγές βελόνας και το άλλο είναι μια χειρουργική επέμβαση.

Και οι δύο βιοψίες βελόνας περιλαμβάνουν τη χρήση τοπικού αναισθητικού. Αφήνουν μόνο έναν σημάδι που ένας επίδεσμος καλύπτει εύκολα. Η χειρουργική βιοψία συχνά περιλαμβάνει μια γενική αναισθησία και μια μικρή τομή που κλείνει με ράμματα.

Ο χρόνος αποκατάστασης για τη βιοψία βελόνας είναι άμεσος, ενώ μια χειρουργική βιοψία μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες. Ένας γιατρός μπορεί να εκτελέσει βιοψία βελόνας στο γραφείο του, ενώ μια χειρουργική βιοψία λαμβάνει χώρα σε νοσοκομείο ή εξωτερική κλινική.

Οι βιοψίες βελόνας απαιτούν σημαντικά μικρότερο χρόνο διαδικασίας, με τις περισσότερες φορές να διαρκούν περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα. Η χειρουργική βιοψία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ώρες.

Προετοιμασία για την πραγματοποίηση της βιοψίας

Όταν έρθει η ώρα για το ραντεβού σας για βιοψία, μπορεί να απευθυνθείτε στην οικογένεια και τους φίλους σας για συναισθηματική υποστήριξη. Μπορεί επίσης να βρείτε γυναίκες που μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες.

Ωστόσο, μην αποθαρρύνεστε αν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης που δουλεύουν για τους άλλους δεν λειτουργούν για σας. Πειραματιστείτε με την εύρεση των μεθόδων υποστήριξης που σας βοηθούν περισσότερο.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις ανησυχίες σας σχετικά με τη βιοψία. Γράψτε ερωτήσεις πριν από το ραντεβού σας ή την τηλεφωνική συνομιλία με το γιατρό σας.

Την ημέρα της προγραμματισμένης βιοψίας σας, μπορεί να θέλετε να πάρετε μαζί σας έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για συναισθηματική υποστήριξη. Το δίκτυο των επαγγελματιών υγείας σας μπορεί επίσης να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και να σας συμβουλέψει στα επόμενα βήματα.

Copyright © 2016 Beautybee.GR All Rights Reserved